W mojej opinii raczej unikałbym takich preparatów. Właściwości czyszcące, a najpierw penetrujące i rozpuszcające przez całą swoją drogę do wtryskiwaczy mogą troszkę zebrać syfu. Ten natomiast właśnie tymi rzekomo czyszczonymi wtryskiwaczami ma zostać usunięty. Uważam, że dodatki będące w paliwie powinny w zupełności wystarczyć do bieżącej konserwacji osprzętu.
Naturalnie moje zdanie nie jest tutaj poparte doświadczeniem, raczej próbą zrozumienia procesu.
Nie używam żadnych tego typu dodatkow w MPSie. Gniazda zaworowe potrafią się zabrudzić od nagaru (przez bezpośredni wtrysk) oraz wtryskiwacze warto co jakiś czas oddać do wyczyszczenia ale ja obie te rzeczy robiłem tylko raz, przy kuciu silnika "przy okazji", po jakiś 140k km przebiegu więc raczej nie ma sensu przesadzać. Po tych 10 latach i ~140k km moje wtryskiwacze wymagały już czyszczenia więc to polecam ogarnąć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum