|
Zarejestruj się •
FAQ
• Użytkownicy • Zaloguj się
|
|
Obecny czas: 17 Lut 2019, 17:32
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Zamulenie po przejsciu z 2" SRI na OEM
Autor |
Wiadomość |
Guthrie
Auto: 6 MPS
|
Hej, po przejsciu z tego dolotu na skrzynke i standardowy filtr mam wrazenie ze zamulilo mi auto. Po zalozeniu Corksporta wszystko bylo ok. Cos tam pewnie mocy doszlo ale niezauwazalnie. Za to po zmianie spowrotem na OEM auto tak jakby dusilo a na wolnych obroty spadaly bardzo nisko. Po kilku dniach tak jakby sie to samo ustawilo i juz sie wyrownaly sie te obroty ale mam wrazenie ze moc mocno spadla. Przestawilo sie to wtedy kiedy raz auto nie chcialo odpalic i dopiero po trzecim razie odpalilo (ale byc moze to zbieg okolicznosci). Nie wiem czy cos z mapa sie stalo? Moze przeplywka uszkodzona? Co radzicie?
|
26 Lis 2017, 20:12 |
|
 |
qgp
Auto: Mazda 3 MPS BL 2.3 DISI L3 VDT 2010
|
pewnie się ecu dostosowywał do okrojonego dopływu powietrza... chociaż to podejrzane bo 2 cale to przecież nie jest duży dolot. A teraz już normalnie jeździ i odpala? Masz logi?
_________________ 1xZZB, turbo BNR Stage 1, Autotech HPFP, Cobb v3 AccessPort, SSG high flow cat Downpipe, CPE xflex RMM, RSB Whiteline, HTP 3'' intake, OZ Ultraleggera + 235/40/18 Dunlop sport Maxx, NGK LTR7IX-11, TMIC 3", Short Shift plate, axel-back Magnaflow, J-TUNED
|
26 Lis 2017, 20:30 |
|
 |
Guthrie
Auto: 6 MPS
|
Normalnie odpala i jezdzi po tym "przestawieniu sie" kiedy nie odpalil ale mam wrazenie ze moc spadla. Przed tym przestawieniem sie normalnie go dusilo na lekkich obrotach. Cos musialo sie przestawic albo przeplywka uszkodzona. Podjade za niedlugo do kumpla do kumpla to mi sprawdzi na kompie. Na co patrzec, AFR?
|
30 Lis 2017, 00:52 |
|
 |
qgp
Auto: Mazda 3 MPS BL 2.3 DISI L3 VDT 2010
|
Guthrie napisał(a): Normalnie odpala i jezdzi po tym "przestawieniu sie" kiedy nie odpalil ale mam wrazenie ze moc spadla. Przed tym przestawieniem sie normalnie go dusilo na lekkich obrotach. Cos musialo sie przestawic albo przeplywka uszkodzona. Podjade za niedlugo do kumpla do kumpla to mi sprawdzi na kompie. Na co patrzec, AFR? tak, afr na początek na pewno.
_________________ 1xZZB, turbo BNR Stage 1, Autotech HPFP, Cobb v3 AccessPort, SSG high flow cat Downpipe, CPE xflex RMM, RSB Whiteline, HTP 3'' intake, OZ Ultraleggera + 235/40/18 Dunlop sport Maxx, NGK LTR7IX-11, TMIC 3", Short Shift plate, axel-back Magnaflow, J-TUNED
|
30 Lis 2017, 11:23 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 6 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|