Obecny czas: 19 Paź 2018, 05:15



Odpowiedz  [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
 Świece zapłonowe 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Mar 2012, 19:54
Posty: 411
Miejscowość: Wrocław
Auto: Almera 1.8
fazer72 napisał(a):
Było coś 1 czy 1,1 mm, ustawiłem na 0,8-0,7.
Pewnie jak kupujesz z jakiegoś tuningshopu gdzie ogarniają Mazdaspeed to ustawiają tak jak ma być, a jak bierzesz z ebaya to masz fabryczne ustawienie.


dziwne bo itv22 mają fabrycznie 0,8mm
1,1mm mają itv20. Na pewno masz 22 a nie 20?


16 Lip 2012, 11:42
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 19 Sty 2011, 09:49
Posty: 699
Auto: Golf GTI :D
Nie będę wykręcał żeby sprawdzić :)


16 Lip 2012, 12:14
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2011, 23:23
Posty: 2770
Miejscowość: Azjatycki brzeg Wisły
Auto: Z1000 + s197 V8
Burdoror napisał(a):
To dupnie fazer. moje itv22 byly juz. ustawione i to dobrzevw dodatku. masz pecha.


albo Ty miałeś szczęście, bo moje ITV22 też miały z pudełka ponad 1mm, Flo ITV20 też miały ponad 1mm, z praktyki najlepiej max 0,7mm ustawić, a jak juz słuchać obamowców to dokładnie 0.028 incha

_________________
DISItune


16 Lip 2012, 16:50
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Mar 2012, 19:54
Posty: 411
Miejscowość: Wrocław
Auto: Almera 1.8
GodDamnIt!
Czyli jednak zakup szczelinomierza i wyciąganie świeczek. Trafia na listę rzeczy do zrobienia :)
Myślicie, że mi te itv20 pociągną po zmianie sri+tip i testpipe + AccessPort Stage 1 ecutune?
czy i tak muszę na zimniejsze zmieniać w takiej konfiguracji? Poniżej 300KM to może wystarczą?


16 Lip 2012, 17:37
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 19 Sty 2011, 09:49
Posty: 699
Auto: Golf GTI :D
Seryjne Ci pociągną bez problemu. To nie jest jakiś uj wie jaki tuning, jak byś robił +80 no to zimniejsze by się przydały, a tak to tylko kosmetyka.


17 Lip 2012, 08:06
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2011, 23:23
Posty: 2770
Miejscowość: Azjatycki brzeg Wisły
Auto: Z1000 + s197 V8
fazer72 napisał(a):
Seryjne Ci pociągną bez problemu. To nie jest jakiś uj wie jaki tuning, jak byś robił +80 no to zimniejsze by się przydały, a tak to tylko kosmetyka.


+1

_________________
DISItune


17 Lip 2012, 15:40
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Mar 2012, 19:54
Posty: 411
Miejscowość: Wrocław
Auto: Almera 1.8
no to zawsze 200zł w kieszeni :)


17 Lip 2012, 17:37
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 30 Maj 2012, 11:07
Posty: 627
Auto: Evo IX
Tak jak wczesniej pisalem przenosze sie tutaj co by tam nie smiecic <serduszka> .

Dzwonilem wlasnie do Mazdy i pytalem jakie te swieczniki zakladaja. Oryginalne, wiec chyba szczelinki juz nie bede ustawial <jupi> .

PS. Klime wczoraj zrobili. Teraz sa w trakcie wymiany rozrzadu :) .
Jutro odbior <jupi> . Hm mam nadzieje <lol> .
Pozdro all. <spoko>


27 Wrz 2012, 10:05
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sty 2011, 15:12
Posty: 2271
Miejscowość: Wawa
Auto: 3 BK MPS
Ja bym mimo wszystko sprawdzil te szczeliny. Lepiej dmuchac na zimne.

_________________
FMIC Precision, SSG 3" DP, SSG 3" CBE, Autotech HPFP internals, ACT Street , skrzynia z MPS BL, Forge BPV Gen2, K&N Typhoon, CPE TIP, Bilstein B14, Tylna lapa TRZ Dog Bone, Stabilizator James Barone Racing, Przewody Hamulcowe HEL, Rota G-force, DBA T3, Ferrodo DS2500, Hawk HPS, strojenie DisiTune


27 Wrz 2012, 10:08
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 30 Maj 2012, 11:07
Posty: 627
Auto: Evo IX
Znajac zycie to oni i tak wzuca je od razu z pudelka bez sprawdzenia szczeliny.
Podjade do znajomego to mi to obejrzy raz jeszcze,dokladnie lepiej byc pewnym.
A przy okazji z jaka sila dokreca sie swiece? Kluczem dynanometrycznym czy tak o na wyczucie zeby tylko ciasno mialy.


27 Wrz 2012, 12:55
Profil
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 53 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 4 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.