Obecny czas: 16 Sie 2018, 22:41



Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
 Wymiana rozrządu - gdzie :) 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sie 2014, 13:39
Posty: 125
Miejscowość: Rzeszów
Auto: Mazda 3 MPS BL
89.000 aktualnie :)

_________________
3MPS/SRI-CS/GFB-BOV/BILSTEIN B12 KIT/EXHAUST: MAGNAFLOW 4"


12 Lis 2014, 12:28
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 Cze 2014, 14:41
Posty: 1142
Miejscowość: Gdańsk
Auto: Mazda 3 MPS BL 2.3 DISI L3 VDT 2010
to zdaje się dość szybko rozrząd poszedł. Chociaż niektórym to cały silnik już do tego przebiegu wysiadł ;) (np. u mnie).

_________________
1xZZB, turbo BNR Stage 1, Autotech Internals, SSG high flow cat Downpipe, AccessPort, CPE xflex RMM, RSB Whiteline, HTP 3'' intake, OZ Ultraleggera + 235/40/18 Dunlop sport Maxx, NGK LTR7IX-11, TMIC 3", Short Shifter, tuned by Justin...


12 Lis 2014, 14:10
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 Sie 2014, 13:39
Posty: 125
Miejscowość: Rzeszów
Auto: Mazda 3 MPS BL
u Jaksy powiedzieli ze na moim rozrządzie spokojnie by jeździł jeszcze chwile, ale ja jestem motoryzacyjnym pedantem i nie lubię czekać aż się coś rozpadnie ;)
teraz chodzi pięknie i śpię spokojnie :D

_________________
3MPS/SRI-CS/GFB-BOV/BILSTEIN B12 KIT/EXHAUST: MAGNAFLOW 4"


12 Lis 2014, 15:44
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 30 Maj 2012, 11:07
Posty: 627
Auto: Evo IX
Dwa dni rozrzad robili i do tego nie do konca wszystko poskladali <nie> . Dobrze ze nam powiedziales <spoko> .

Pierwszy raz mialem wymieniany w Mazdzie, zrobili ok ale nie chcieli wymienic wariatora bo twierdzili ze to lancuch slychac. Auto bylo na gwarancji to na to sikalem.Wszystko za darmoche mialem i tak. Mysle wywali dziure w bloku to niech sie oni martwia. Jednak nie wywalilo i zrobilem to na swoj koszt rozrzad od podstaw na pare dni przed koncem gwarancji.Koszta nieduze bo z usa wszystko kupilem a robote mi kumpel zrobil w 7h i po sprwaie. :)

Najlepsza to chyba mial robote Fenix u kolesia w Debicy <lol> . <wot>


12 Lis 2014, 17:02
Profil

Rejestracja: 28 Gru 2014, 19:29
Posty: 2
Auto: Mazdaspeed 3, 2008
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum to witam Was serdecznie i od razu przechodzę do rzeczy. Zabieram się za wymianę rozrządu (luźny łańcuch) i proszę Was o pomoc.

Po pierwsze, czy należy wymienić wszystkie elementy rozrządu czy wystarczy łańcuch, koło i napinacz? Różnica w cenie na allegro znaczna, 2500 vs. 1350 więc dobrze byłoby wiedzieć czy warto inwestować 1150 więcej.

Poniżej lista części z aukcji z allegro określana w aukcji jako komplet. Czy to rzeczywiście już wszystko?

- łańcuch rozrządu oryginał OE MAZDA 1szt
- koło zmiennych faz rozrządu (na wałek ssący) oryginał OE MAZDA 1szt
- ślizg prowadzący oryginał OE MAZDA 1szt
- ślizg napinający oryginał OE MAZDA 1szt
- napinacz hydrauliczny oryginał OE MAZDA 1szt
- łańcuch napędu pompy oleju oryginał OE MAZDA 1szt
- napinacz łańcucha pompy oleju oryginał OE MAZDA 1szt
- przedni uszczelniacz wału korbowego oryginał OE MAZDA 1szt
- uszczelka pokrywy zaworów oryginał OE MAZDA 1szt

Druga rzecz, we wcześniejszych postach polecony był sklep onlinemazdaparts.com . Jako, że piszecie, że jest tam dużo taniej bardzo chętnie zestaw nabyłbym tam, niestety nie jestem w stanie samodzielnie zlokalizować części w ich katalogu/sklepie. Czy ktoś byłby skłonny poświęcić trochę czasu i podać numery części które powinienem nabyć?

Dla ułatwienia poniżej link do polecanego wyżej sklepu po wyborze mojego modelu i rocznika, sekcja ENGINE: http://onlinemazdaparts.com/parts/2008/Mazda/3/Mazdaspeed/?siteid=214264&vehicleid=204553&section=ENGINE

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

EDIT:
Jeszcze jedno, trochę niezwiązane z tematem wątku. Przed kupnem auta byłem z nim na przeglądzie w ASO i panowie powiedzieli, że mam zerwane tuleje wahaczy. Niestety nie pamiętam z przodu czy z tyłu (a kartkę z ta informacją mam obecnie 300km ode mnie ;) ) Ta sama prośba co powyżej, o namierzenie tych tulei w sklepie. Z góry dzięki.


24 Kwi 2015, 18:34
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Mar 2015, 18:33
Posty: 1032
Miejscowość: wawa
Auto: Speed6
nie wiem czy jest sens ruszać łańcuch i napinacze od pompy oleju.
na mazdaonline, jak wejdziesz w sekcję Engine, wejdź w niej w podkategorię Engine, i tam kliknij na zdjęcie miniaturki z lewej strony szkicu części. otworzy Ci się w nowym oknie lista części wraz z ich zaznaczeniem na rysunku. i tak na pewno trzeba wymienić 14,15,19. Ponoć nie konieczna jest wymiana ślizgów, czyli 17 i 18, ale można to zrobić gdyż koszt i tak nie jest duży. Nie wiem natomiast czy 16 jest też do wymiany.

Też czeka mnie wymiana bo u mnie koło zmiennych faz się zaczyna odzywać przy odpalaniu <nie>
i w sumie też pytanie ile w mps kosztuje wymiana tego rozrządu :( no i gdzie to najlepiej zrobić w okolicach warszawy.

_________________
Cp pistons, Manley rods, CorkSport 3' Intake, 3b Map, Autotech, 3,25'DP, 3' exaust, Cobb AccessPort, Turbotimer, Tmic 3', H&R Monotube, ***HP/***Nm


24 Kwi 2015, 18:55
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Online

Rejestracja: 19 Sty 2011, 08:09
Posty: 96
Miejscowość: Kensington, CT
Auto: Honda Accord
Wyszukiwarka się kłania. Tutaj jest dość dobrze to obsmarowane:
viewtopic.php?f=13&t=560

onlinemazdaparts.com już nie wysyła poza USA.

Listę sklepów masz tutaj:
http://mazdamps.pl/viewtopic.php?f=13&t=653

_________________
Kowalesik


24 Kwi 2015, 18:56
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 28 Mar 2011, 22:20
Posty: 762
Auto: 6 MPS
torek napisał(a):
nie wiem czy jest sens ruszać łańcuch i napinacze od pompy oleju.
na mazdaonline, jak wejdziesz w sekcję Engine, wejdź w niej w podkategorię Engine, i tam kliknij na zdjęcie miniaturki z lewej strony szkicu części. otworzy Ci się w nowym oknie lista części wraz z ich zaznaczeniem na rysunku. i tak na pewno trzeba wymienić 14,15,19. Ponoć nie konieczna jest wymiana ślizgów, czyli 17 i 18, ale można to zrobić gdyż koszt i tak nie jest duży. Nie wiem natomiast czy 16 jest też do wymiany.

Też czeka mnie wymiana bo u mnie koło zmiennych faz się zaczyna odzywać przy odpalaniu <nie>
i w sumie też pytanie ile w mps kosztuje wymiana tego rozrządu :( no i gdzie to najlepiej zrobić w okolicach warszawy.


Na Wawelu byłeś :-) ja zabieram z Twego portfela 500 :-)


25 Kwi 2015, 16:34
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Mar 2015, 18:33
Posty: 1032
Miejscowość: wawa
Auto: Speed6
a czasowo ile CI zajmuje taka operacja? :D

_________________
Cp pistons, Manley rods, CorkSport 3' Intake, 3b Map, Autotech, 3,25'DP, 3' exaust, Cobb AccessPort, Turbotimer, Tmic 3', H&R Monotube, ***HP/***Nm


26 Kwi 2015, 09:38
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 28 Mar 2011, 22:20
Posty: 762
Auto: 6 MPS
1 dzień zwiedzania :-)


26 Kwi 2015, 10:28
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.