Obecny czas: 20 Lis 2018, 09:19



Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
 Forscan problem. Klon ELM 
Autor Wiadomość

Rejestracja: 18 Mar 2017, 08:53
Posty: 19
Miejscowość: Kraków
Auto: 3 2L '04 -> 6 MPS '08
Witam wszystkich. Czy ktoś orientuje się jak rozwiązać problem przesłany w załączniku z programem do diagnostyki Forscan i urządzeniem ELM327? Da się to jakoś obejść?
Z góry dzięki za rady.


Załączniki:
Klon ELM.jpg
Klon ELM.jpg [ 274.1 KiB | Obejrzany 1562 razy ]
21 Maj 2017, 09:31
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW

Rejestracja: 17 Kwi 2017, 11:05
Posty: 132
Miejscowość: pomorskie
Auto: CX-7 2.3 DISI MT 2008
Mój brat tez to miał na chińskim ELM327, problem rozwiązał kupując nieco droższe za 69zł z Polski i wszystko działa.


21 Maj 2017, 14:15
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 18 Mar 2017, 08:53
Posty: 19
Miejscowość: Kraków
Auto: 3 2L '04 -> 6 MPS '08
Kurde lipa. Kupiłem na aukcji z największą liczbą sprzedanych przedmiotów, myślałem że nie ma różnicy w jakości sprzętu ...
Nie ma opcji żeby jakoś móc korzystać z forscan na tym sprzecie?


21 Maj 2017, 15:18
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lut 2015, 22:28
Posty: 790
Miejscowość: Olsztyn
Auto: 3 MPS BK Black
Do prawidłowego działania ForScan potrzebuje Elma o odpowiednio dobrej prędkości przesyłania danych. Widać trafiłeś na jakieś dziadostwo. Kup coś lepszego. Elm nie jest przecież drogi. Sprawdź jeszcze na telefonie z androidem czy ten problem również występuje.

_________________
ECU Mod Stage 3 by DISITune , SRI CorkSport Stage 2, HAWK HPS, Zimmermann Sport, Bilstein B6 przód, Bilstein B8 tył, NGK LTR7IX-11, TMIC StreetUnit, Autotech internals, Turbo hybryda by Perun, Turbosmart BPV, 325KM 471Nm


22 Maj 2017, 13:05
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 18 Mar 2017, 08:53
Posty: 19
Miejscowość: Kraków
Auto: 3 2L '04 -> 6 MPS '08
Tak wiem, w tym przypadku zwróciłem uwagę na dużą liczbę sprzedanych przedmiotów.
Przez telefon nie pójdzie, bo mam tylko połączenie przez kabel usb.
Tak czy tak dzięki, zwrócę towar lub wymienię.
Pozdrawiam


22 Maj 2017, 14:18
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Lut 2015, 22:28
Posty: 790
Miejscowość: Olsztyn
Auto: 3 MPS BK Black
Jeżeli masz telefon z funkcją OTG to wystarczy, ze kupisz adapter USB/Micro USB i wszystko powinno działać

Image

_________________
ECU Mod Stage 3 by DISITune , SRI CorkSport Stage 2, HAWK HPS, Zimmermann Sport, Bilstein B6 przód, Bilstein B8 tył, NGK LTR7IX-11, TMIC StreetUnit, Autotech internals, Turbo hybryda by Perun, Turbosmart BPV, 325KM 471Nm


22 Maj 2017, 16:04
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 18 Mar 2017, 08:53
Posty: 19
Miejscowość: Kraków
Auto: 3 2L '04 -> 6 MPS '08
tomek napisał(a):
Mój brat tez to miał na chińskim ELM327, problem rozwiązał kupując nieco droższe za 69zł z Polski i wszystko działa.

Tomku, masz gdzieś po ręką zdjęcie lub link do sprzętu, który kupił Twój brat?


25 Maj 2017, 06:43
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW

Rejestracja: 17 Kwi 2017, 11:05
Posty: 132
Miejscowość: pomorskie
Auto: CX-7 2.3 DISI MT 2008
http://allegro.pl/icar-obd2-bluetooth-v ... NDRhNjA%3D

Ja chyba też muszę zmienić swojego bo dość często mnie rozłącza zarówno na PC jak i smartfonie


25 Maj 2017, 17:26
Profil Wyślij prywatną wiadomość

Rejestracja: 18 Mar 2017, 08:53
Posty: 19
Miejscowość: Kraków
Auto: 3 2L '04 -> 6 MPS '08
Ok, super, dzięki.


25 Maj 2017, 19:57
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 9 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.