Forum Mazda Performance Series
http://mazdamps.pl/

P0193 odpala i gasnie
http://mazdamps.pl/viewtopic.php?f=17&t=1300
Strona 1 z 1

Autor:  Piotr.Kolo [ 07 Wrz 2017, 16:10 ]
Temat postu:  P0193 odpala i gasnie

Panowie ktoś coś ? Wróciłem do domu i po 3 godziny postoju taki błąd przy próbie odpalenia.

Autor:  Piotr.Kolo [ 07 Wrz 2017, 16:29 ]
Temat postu:  Re: P0193 odpala i gasnie

Skasowałem błąd, odpalila i zgasł. Skasowałem drugi raz poczekałam z 10 minut i zapaliła pochodziła chwilę normalnie i wypadł zapłon na 1 cylindrze p0421 eh

Autor:  qgp [ 07 Wrz 2017, 16:52 ]
Temat postu:  Re: P0193 odpala i gasnie

Masz stock HPFP?

Autor:  Piotr.Kolo [ 07 Wrz 2017, 17:04 ]
Temat postu:  Re: P0193 odpala i gasnie

Tak wszystko seria. Już mi parę razy wypadł zapłon z błędem p0421 i wystarczyło rozwiać 2 kostki od kompa spiknąć preparatem do stykow i palił już normalnie. A ten błąd p0193 Pierwszy raz mnie odwiedził

Autor:  Piotr.Kolo [ 07 Wrz 2017, 17:59 ]
Temat postu:  Re: P0193 odpala i gasnie

Throttle Position Elm pokazuje na włączonym zaplonie wartość 18 % a przy próbie rozruchu z wyciśniętym pedałem 28 czy to dobre wartości ? Próbowałem odpalić na plaka auto zapali wypali plakat i gaśnie

Autor:  qgp [ 08 Wrz 2017, 06:47 ]
Temat postu:  Re: P0193 odpala i gasnie

Nie ma o tym za dużo info na forum mps. Z grubsza brzmi jak problem układu paliwa. Może pompa stąd moje pytanie. Masz czym logować?

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/