Obecny czas: 19 Paź 2018, 21:16



Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
 COBB AccessPORT V3 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sty 2011, 15:20
Posty: 1143
Auto: Mazda 3 MPS BL
glowix napisał(a):
Zrobie foty jak chcesz u siebie. Najlepiej mailem przypomnij :-)

Szacher macher u mnie polega na tym, ze w oparciu o zestaw Hama mam upchniete i cobb i telefon.


http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... c2a9f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6c66b.html

_________________
Głowix


04 Wrz 2014, 17:19
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sty 2011, 15:20
Posty: 1143
Auto: Mazda 3 MPS BL
29 sierpnia wyszła poprawka, wciąż beta. Może problemy znikną...

Bug Fixes:
Engine On/Off Improvements
Improved accuracy of auto on/off detection.
Improved auto on times for some users.

_________________
Głowix


05 Wrz 2014, 07:37
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2011, 20:05
Posty: 1954
Miejscowość: Łorsoł
Auto: był Speed3'08
glowix napisał(a):
W oczekiwaniu na stabilną wersję softu z wyłącznikiem podłączyłem AP do kompa. Wersji nie ma, ale tak jakby bez mojego pytania wrzucił mapy w wersji 2.33. Na stronie wciąż są 2.32.
Też tak macie?
http://www.cobbtuning.com/MAZDASPEED-Ac ... ock-Intake

Jakiś czas temu dałem mu bana na dostęp do neta żeby mi nie robił co chce więc wersji o której piszesz jeszcze nie mam i wychodzi na to że na razie tak zostanie. A znając COBBa to wersja 2.33 jest przekompilowaną wersją 2.32 pod nowy firmware AccessPorta. Robili tak nie raz. A to dlatego że do większości hamburgerożerców nie dociera że po grubszych zmianach w firmwarze AP-ta, wyżej wymieniony przestaje poprawnie interpretować dane z ECU (w którym siedzi kod z poprzedniej kompilacji). I później ludzie zarzucają ich milionami pierdów pt. "Wrzuciłem nowy firmware - wskazania boostu są kosmiczne!" albo inne baranizmy. Finalnie mając tego po dziurki często wrzucają od razu z firmware-m pokompilowane mapy z nadzieją że ta część ludzików która jeździ na standardowych OTS-ach po prostu zarzuci nową mapę i będą mieć 50% stękania mniej. Reasumując : 2.33 to zapewne wartościowo żywcem 2.32 tylko przekompilowana.

EDIT: Po naszej dzisiejszej rozmowie telefonicznej okazuje się że tak jak mówiłeś AP bez interakcji z userem sam na siłę update-uje ECU wersją 2.33. A jak ktoś miał na wersji 2.32 zrobionego MAF-a pod siebie i teraz np. zrobi się komuś ciut za ciepło? Widzę że się tam w COBB-ie nie pierdolą <lol>
Można poczynić założenie że sprawdzają hash-a mapy 2.32 czy jest ori i nie modyfikowany i dopiero AP orze to wersją 2.33. Głowix - a miałeś jakieś zmiany w tej 2.32 czy miałeś wrzuconego czystego OTS-a ?

_________________
Jak wesprzeć forum ? A tak : KLIK
emilio


05 Wrz 2014, 09:23
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sty 2011, 20:09
Posty: 578
Miejscowość: Wrocław
Auto: quattro
Przerobiłem już ten temat po zmianie V2 na V3, wrzucałem swoją customową mapę i jest trochę inaczej niż piszesz, jak będę miał moment to napiszę esej :)

_________________
Image


05 Wrz 2014, 10:15
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sty 2011, 15:20
Posty: 1143
Auto: Mazda 3 MPS BL
To nie do konca tak. W ecu sam nie podmieni, bo to trwa. Ale wlaczenie ap do kompa spowodowalo upload map do urzadzenia bez pytania, mimo ze w opcjach stoi, ze ma pytac najpierw.

Mam modyfikacje na poprzedniej wersji, ale panuje. Ich skopiowanie do nowej wersji nie jest problemem.

_________________
Głowix


05 Wrz 2014, 10:32
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2011, 20:05
Posty: 1954
Miejscowość: Łorsoł
Auto: był Speed3'08
glowix napisał(a):
To nie do konca tak. W ecu sam nie podmieni, bo to trwa. Ale wlaczenie ap do kompa spowodowalo upload map do urzadzenia bez pytania, mimo ze w opcjach stoi, ze ma pytac najpierw.

Przez telefon zrozumiałem że sam zaczął robić flasha. Misunderstanding. Czyli jeszcze ich nie popierdoliło do końca
glowix napisał(a):
Mam modyfikacje na poprzedniej wersji, ale panuje. Ich skopiowanie do nowej wersji nie jest problemem.

Ale ja nigdy nie mówiłem że to jest problem. Napisałem tylko że zdziwiony jestem tym że AP sam podjął flasha (co okazało się na szczęście nieprawdą).

_________________
Jak wesprzeć forum ? A tak : KLIK
emilio


05 Wrz 2014, 12:04
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sty 2011, 15:20
Posty: 1143
Auto: Mazda 3 MPS BL
emilioestewez napisał(a):
glowix napisał(a):
To nie do konca tak. W ecu sam nie podmieni, bo to trwa. Ale wlaczenie ap do kompa spowodowalo upload map do urzadzenia bez pytania, mimo ze w opcjach stoi, ze ma pytac najpierw.

Przez telefon zrozumiałem że sam zaczął robić flasha. Misunderstanding. Czyli jeszcze ich nie popierdoliło do końca
glowix napisał(a):
Mam modyfikacje na poprzedniej wersji, ale panuje. Ich skopiowanie do nowej wersji nie jest problemem.

Ale ja nigdy nie mówiłem że to jest problem. Napisałem tylko że zdziwiony jestem tym że AP sam podjął flasha (co okazało się na szczęście nieprawdą).


Ale tez ja nikogo nie winie :-)
Tak czy owak nawet wgranie map do urzadzenia to przyypal. Poczatki nazw map mam takie same. Nie widzac koncowki moglbym z rozpedu wgrac cos niekontrolowanego....

_________________
Głowix


05 Wrz 2014, 13:38
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sty 2011, 20:09
Posty: 578
Miejscowość: Wrocław
Auto: quattro
glowix napisał(a):
29 sierpnia wyszła poprawka, wciąż beta. Może problemy znikną...

Rzeczywiście, jest lepiej. AP ładnie włącza się i wyłącza aczkolwiek raz na jakiś czas wyskoczy ekran, który informuje, iż wykryto że silnik nie pracuje i za chwilę nastąpi shutdown (pomimo, że jedziemy sobie np. 50 km/h) :) Trochę to upierdliwe, ale napewno lepsze niż te losowe resety. Ciekawe kiedy cobb zrobi ten ficzer porządnie, puki co ten monit nie pojawia się zbyt często i głównie przy małych prędkościach, więc można z tego już całkiem sprawnie korzystać.

_________________
Image


08 Wrz 2014, 09:14
Profil Wyślij prywatną wiadomość WWW
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Sty 2011, 15:20
Posty: 1143
Auto: Mazda 3 MPS BL
Dajcie znać gdyby ktoś namierzył, że wyszła wersja stable z tym wyłączaniem...

_________________
Głowix


16 Wrz 2014, 16:32
Profil Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.